Multiconsult

Bilfrihet med Otto og Multiconsult

Slik fungerer Otto
 1. Last ned appen

  Den er nøkkelen til alle våre delebiler

 2. Registrer deg med Bank-ID

  Det er fort gjort og gratis!

 3. Sus av gårde

  Når du vil!

Eksempel på Daily Read på app
iPhone med Otto app

Sammen med Otto fra Bertel O. Steen har vi nå gleden av å tilby ansatte i Bergen en praktisk løsning for deling av biler, elsykler og elsparkesykler.

Multiconsult tar bærekraft på alvor. Nå ønsker vi at jobbreisene våre skal bli mer miljøvennlige og Bergen er først ute i et pilotprosjekt.

Vi er blitt mer opptatt av miljøhensyn og er mer vant til delingsøkonomi

Vi ønsker å tilrettelegge for dette og erstatter derfor firmabilene våre med delebiler. For å få best mulig utnyttelse av bilene kan de benyttes privat for ansatte på kveldstid og i helger. Vi skal i utgangspunktet ha like mange biler tilgjengelig som i dag, men med en slik ordning vil det være mulig å raskt tilpasse kapasiteten etter behov. Som en viktig del av miljøsatsingen er alle biler i flåten elbiler.

Illustrasjon av sykler fra Otto

Elsykler og elsparkesykler kan erstatte mange bilturer

Et annet tiltak vi har innført er tilgjengelige elsykler og elsparkesykler for ansatte. Disse vil kunne benyttes både til møter og befaring, men også til den daglige jobbreisen.

«Målet vårt er at flest mulig skal velge andre reisemåter enn privatbil», sier direktør Kari Sveva Dowsett. «Vi begynner i det små og hvis det blir populært vil vi vurdere å utvide etterhvert» avslutter Sveva Dowsett.

Startskjerm i Otto appen

Last ned og registrer deg

Last ned appen, du finner oss både i App Store og Google Play. Registrer deg med BankID. Vi sjekker førerkort mot Statens vegvesen database. Har du et gyldig førerkort, vil du bli godkjent innen kort tid.

Velg ditt transportmiddel

Velg ditt transportmiddel – Sus av gårde!

Finn din lokasjon og velg fremkomstmiddel. Har du ikke lagt til betalingskort, gjør du dette før du kan suse av gårde! Har du en lokasjonskode, kan du legge denne inn i menyen.

Full oversikt i appen

Full oversikt i appen

Kjører du bil bruker du appen som nøkkel under hele leieperioden. Du får full oversikt over leieperioden din i appen.

Hva trenger jeg å vite for å komme i gang med Otto?

Følg disse tre trinnene for å registrere deg på Otto:

 1. Last ned Otto appen i AppStore eller Google Play.
 2. Åpne appen og registrer deg.
 3. Du må ha BankID og hatt et gyldig norsk førerkort (klasse B) sammenhengende i minimum ett år om du skal kjøre bil.

Vi sjekker ditt førerkort mot Statens vegvesen. Har du ikke et førerkort fra Norge må du ta kontakt med oss på hei@otto.no så hjelper vi deg med registreringen.

Du må være fylt 18 år for å benytte deg av elsykler og elsparkesykler. Skal du kjøre bil, må du ha være fylt 18 år og ha et gyldig førerkort.

Leiepriser kan variere fra lokasjon til lokasjon. Prisene for de lokasjonene du bruker finner du inne i appen. Du kan lese mer om våre priser her.

Hvordan suser jeg av gårde med en Otto bil?

Du kan velge mellom å reservere en bil ved å trykke «reserver bil» eller leie en bil nå dersom bilen er ledig ved å trykke «kjør nå». Du må legge til betalingskort før du kan reservere den bilen du ønsker. Vi reserverer et depositum på kr 1 000.

Du betaler for leie av bilen. Kilometer kommer i tillegg. Otto regner automatisk ut drivstoffnivå på tanken før og etter leieforholdet. Du er selv ansvarlig for å fylle opp drivstoff, og dersom bilen tilbakeleveres med mindre drivstoff enn ved leiens start, vil differansen beregnes og legges til sluttsum. Dersom bilen leveres tilbake med mer drivstoff enn ved leiens start vil det overskytende beløp bli trukket fra total sum.

Bruk appen som nøkkel under hele leieperioden. Her kan du også avslutte og forlenge leieperioden. Husk å ta ut alle personlige eiendeler før du avslutter.

Før du kan starte leieperioden og før du leverer den tilbake må du ta bilder av bilen i appen, minimum 4 bilder. Dette er for din sikkerhet, slik at bilen er i lik stand da du hentet den som da du leverte den.

Får du ikke kontakt med bilen kan det skyldes at du ikke har slått på Bluetooth. Sørg for at Bluetooth er på før du prøver igjen. Skulle det fortsatt ikke fungere, ta kontakt med oss på chat eller telefon: 679 00 400

Startsperren skrur seg på noen minutter etter at du har trykket på «Åpne». Har du ikke startet bilen, kan startsperren allerede ha slått seg på. Trykk på «Åpne» på nytt og se om bilen starter.

Så lenge bilen ikke er reservert etter deg går dette fint. Du må da enkelt forlenge leieperioden i appen. Er bilen reservert og du ikke rekker leveringstidspunktet er det viktig at du tar kontakt med oss på 679 00 400 Ved forsinket levering påløper det et gebyr i tillegg til leiepris for den ekstra tidsperioden brukeren har Kjøretøyet.

De til enhver tid gjeldende gebyrsatser er tilgjengelig her.

I disse spesielle tider er det viktig at alle bidrar til å minimere smitte. Vi ber derfor alle våre brukere om å rydde bilen, kaste søppel og huske å ta med seg alle sine eiendeler etter bruk. Vi oppfordrer alle våre kunder til å lese våre retningslinjer for Covid-19 og følge råd fra FHI her.

Når du er ferdig med din leieperiode, må du avslutte i appen. Trykk på «Avslutt leieperioden». Gjør du ikke dette, vil leien din fortsette å løpe. Sørg for at du har tatt med deg dine eiendeler ut av bilen før du avslutter.

Bilene skal disponeres av ansatte i arbeidstiden. Det er derfor viktig at bilene er klare til bruk kl 07 alle hverdager. Dersom du har leid bilen utenom arbeidstid er det viktig at du tar hensyn til at bilen har tilstrekkelig med batteri, enten ved at den lades før levering eller at det beregnes inn minimum 5 timer lading før arbeidsdagen starter.

Avsted i en fei? Hopp på en elsykkel fra Otto.

Finn ønsket lokasjon i appen, velg deretter ønsket fremkomstmiddel. Du må ha lagt inn betalingskort før du kan suse av gårde. Du bør stå nære sykkelstativet når du bekrefter din leie. Trykk på kjør nå, så får du en kode som du taster inn på stativet. Du velger selv hvilken sykkel du vil ta ut. Tast inn koden på skjermen ved siden av den valgte sykkelen.

Du kan ha sykkelen så lenge du vil. Priser er oppgitt i appen. Du har også full oversikt over din leieperiode i appen.

Sett sykkelen tilbake i stativet. Sørg for at denne sitter godt. Leieperioden din vil da automatisk avsluttes.

Ser du en eller flere sykler på stativet som har mangler/feil? Vennligst rapporter dette til Otto. Du kan enten ringe oss, chatte med oss eller send en e-post til hei@otto.no

Illustrasjon av bil fra Otto

Priser på leie

På dagtid (07 – 16) i hverdager disponeres bilene til jobbreiser og reserveres via Outlook. Disse reisene dekkes av arbeidsgiver. Ønsker du å reservere en bil privat (mellom 17 og 07 i hverdager og hele døgnet i helger) gjøres dette via appen Otto fra Bertel O. Steen. Her registreres privat betalingskort og følgende priser gjelder:

 • Kr 59 per time
 • Kr 299 per kveld (hverdag fra 17 – 07)
 • Kr 1 per kjørte kilometer

Bompenger vil avregnes automatisk i etterkant av turen og belastes din private reservasjon.

Elsykler og elsparkesykler er gratis uavhengig om de leies i tjeneste eller privat.

 • Illustrasjon av mann som chatter på telefonen

  Chat med oss

  I ordinær arbeidstid (9 -17) kan du regne med svar innen én time. Utenom arbeidstid og i helger prøver vi å svare innen 12 timer etter henvendelsen.

 • Illustrasjon av samarbeid

  Kontakt oss

  Vil du kontakte oss per mail? Vi prøver svare på alle mailer innen 24 timer etter de er mottatt i ukedager. Send oss en e-post til hei@otto.no.

 • Illustrasjon av person som sover i bilen

  Akutte henvendelser

  Har du problemer med bilen og trenger veihjelp eller hendelsen har skjedd utenfor arbeidstid?
  Ring dette nummeret: 679 00 400